2016-05-01 1661 views
知道深水埗有呢間嫲嫲辣辣,特登過黎試一下。緊系要order返個辣鍋先啦!果然系深水埗,平過上次中環個間好多。呢間無預設鍋底,揀返鍾意既配菜就ok啦。我揀左雞,田雞,蓮藕,豆干,茶樹菇同秀珍菇,第一次黎唔知呢度既辣度系點所以保守d叫住中辣先啦!Yeah!有野食!好香但就聞吾太到麻味!中辣都吾太辣咋wor,下次要試大辣先!不過又無上次中環個間<麻辣燙>甘咸,所以幾好。雞同田雞都細細舊,幾嫩,但系系一大鍋野入面其實唔係好分得出邊樣打邊樣lor。蓮藕片麻麻地,因為有好多舊都淋曬既,我懷疑有一部分既蓮藕系翻煮,好彩都有幾舊系正常脆卜卜既。豆干,茶樹菇同秀珍菇都好味!去辣店必點既清炒萵筍絲!但......呢個萵筍絲真系好幼身lor,平時個d無甘細條架。同埋太多油同蔥,食落去蔥油味蓋過曬萵筍既清香味,好失望!By the way,最後埋單只係HKD300,好抵啊!
知道深水埗有呢間嫲嫲辣辣,特登過黎試一下。
麻辣干鍋
清炒萵筍絲
By the way,最後埋單只係HKD300,好抵啊!
Other Info. : 呢家店其實仲有好多其他辣菜,例如水煮魚。仲有辣蟹,不過就需要預定,waiter話最遲當日朝早預定,甘就會去買最新鮮既蟹返黎煮啦!
$150 (Dinner)
麻辣干鍋
  • 辣鍋