今日放工要去九展,所以放工就直接搭車到九龍灣。未食午餐,就到Megabox食啦!好大又搶眼的餐廳見這邊新開咗一間Mee...lemongrass,之前同姊妹黎無食海南雞,今次竟然咁快有機會地方都幾寬闊又光猛,可能平日下午茶人流唔算多,簡單設計及播放英文歌曲幾舒服的感覺,我坐2人枱的梳化都好好的又唔窄!服務這邊的都幾好,好友善又親切,主動幫忙!👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳下午茶都好抵食,有不同喇沙🍜、檬粉、河粉、炒粉、炒飯🍛及不同飯類選擇,抵食下午茶包飲品☕️!更可加錢轉特飲🍹!我點了無骨海南雞飯🐔及熱泰式拉茶☕️!好豐盛又健康的一餐!好吸引喔😍!有特別的醬汁(好香濃野味的酸辣蒜蓉醬汁及豉油)顏色好靚!無骨海南雞🐥:好大件、雞味濃、好滑溜、好香好可口!有配料:青瓜🥒、酸白蘿蔔絲、酸紅蘿蔔絲🥕、車厘茄🍅不是太肥、無骨!配這個醬汁增加香味及野味度!菜心:好爽脆、翠綠又健康!唔會好咸又唔太油!青瓜:好爽脆、清涼!🥒🥒油飯好香,軟硬剛好,好好味道!上面有炸蒜片!餐湯:冬瓜豬肉湯,冬瓜好軟腍、唔咸的、無味精、好清甜脆花生:好爽脆、唔咸的! 🥜🥜鄰近的客人叫了特飲,好特別又吸引,下次要點這個試試!

服務這邊的都幾好,好友善又親切,主動幫忙!
👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

我點了無骨海南雞飯🐔及熱泰式拉茶☕️!
好豐盛又健康的一餐!好吸引喔😍!
無骨海南雞飯

有特別的醬汁(好香濃野味的酸辣蒜蓉醬汁及豉油)顏色好靚!

醬汁

無骨海南雞

不是太肥、無骨!

配這個醬汁增加香味及野味度!

菜心:好爽脆、翠綠又健康!唔會好咸又唔太油!

菜心

青瓜:好爽脆、清涼!🥒🥒
青瓜

油飯好香,軟硬剛好,好好味道!上面有炸蒜片!

油飯

餐湯:冬瓜豬肉湯,冬瓜好軟腍、唔咸的、無味精、好清甜

餐湯

脆花生:好爽脆、唔咸的! 🥜🥜
脆花生

鄰近的客人叫了特飲,好特別又吸引,下次要點這個試試!

特飲
2018-12-03
$62 (Tea)
無骨海南雞飯
醬汁