2022-01-22 417 views
呢間餐廳近年開到周圍都係,今日終於一試!價錢就偏貴,不過食物質素都有翻咁上下,尚算可以接受。🔺黯然銷魂飯 (叉燒煎蛋飯)呢個叉燒煎蛋飯係出乎意料地非常好味!🤩食叉燒煎蛋飯最驚個飯好乾,但呢個就唔會,因為隻蛋係流心蛋嚟嘅,輕輕一篤個蛋黃,啲蛋汁就流曬出嚟!蛋汁+佢嘅自家頭抽一齊食,甜甜地又鹹鹹地,食到我舔舔脷。😋主角叉燒就更加抵讚!叉燒雖然偏瘦,而且都幾厚,但係食落卻一啲都唔韌。我覺得叉燒嘅調味比市面一般嘅叉燒鹹,但連埋佢甜甜地嘅醬汁一齊食就啱啱好。唯一美中不足嘅係只係得四嚿叉燒,略少。價錢 ($65) 偏貴,但係個人認為值得,推薦!

🔺黯然銷魂飯 (叉燒煎蛋飯)

價錢 ($65) 偏貴,但係個人認為值得,推薦!
TakeAway