2020-06-01 766 views
平時好少嚟荃灣,今日因為工作需要嚟咗。諗住好快咁食個lunch,經過呢間敏華冰廳見到外面個招牌暗然銷魂好吸引咁樣,而且係咁多間餐廳之中唔使等位嘅一間,於是就入咗去啦。餐廳都算好大,每張四人枱中間都放咗一塊紙板間開,所以空間變咗非常細,食飯低頭嘅時候,頭幾乎要撞到塊紙板。Anyway,我趕時間所以馬上點了一碟招牌暗然銷魂飯$52,即是叉燒蛋飯。有三舊厚切叉燒,肥瘦適中,肉汁鮮甜。外皮有少少烤焦,幾香口。我又覺得唔係好暗然個隻。至於隻蛋,我期待佢會係流心嘅,但篤開嗰一刻失望左,蛋黃好似唔見左,只係見到少少蛋黃融合蛋白,中間係有半熟嘅,不過似係炒滑蛋d feel。$52 來講三舊叉燒有啲少,食完都唔係好夠飽。另外,留意到佢哋每日都有新鮮出爐嘅麵包,餐廳會有個計時器,到時候就會宣布有啲咩新鮮包出爐,感覺幾新鮮,下次會想試吓佢哋嘅麵包。

暗然銷魂飯

Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch