2K
2008-04-16 23 views
勁耐無食Haagen Daz... 今日為食朋友們一早已plan 定0係呢度食的先係主菜(!!!), 所以0黎到一坐低就即刻叫到一檯都係XD 叫0左好多隻味, 多到我都唔記得邊隻打邊隻:- Baileys: 帶輕微酒味, 好滑好creamy, 勁正!- Belgian Chocolate: 朱古力味勁香濃, 又係勁正.- Cookies & Chocolate (其實同Midnight Cookies 係咪同一樣0野?): 朱古力味一樣香濃, cookies 夠「溶溶爛爛」又唔係好甜, 好食!- Brownie: 其實係其中一隻tiramisu-based 甜品的代替品, 店員話因為tiramisu 賣晒所以幫我0地轉了, 不過朋友們話tiramisu 唔好食, 轉了仲好咁話XD 呢個brownie 朱古力味都夠, 不過我依然覺得佢唔夠濃, 睇0黎俾九龍城「小店」的Cat Cake 寵壞了!- 手指餅: 連配角都好鬆脆, 好0野!- Strawberry cheesecake: 以前勁鍾意, 不過今日呢scoop 麻麻0地, 味道幾假, 感覺怪怪的.- Green tea: 一向唔
- 手指餅: 連配角都好鬆脆, 好0野!
- Green tea: 一向唔鍾意綠茶雪糕, 呢度的亦無改變我0既印象.
- Rum raisin: 酒味香濃, 都幾好食, 可惜d raisins 唔知去0左邊.
- 一隻唔知乜名堂的雪糕蛋糕: 雪糕無問題, 蛋糕就好硬實, 我都係prefer 齋食雪糕多d.
- 另一唔知乜名堂的雪糕toast / sandwich: 揀了strawberry 及Baileys 味雪糕, strawberry 的味道自然, 有少少士多啤梨果肉, 連一向唔太好strawberry 的我都忍唔住食多兩啖; 個toast 中間夾了水果, 食落無乜0野, 不過個人唔太鍾意; 仲有伴碟的勁靚sauce, 係咪芒果汁0黎0架? 食唔出, 不過酸酸甜甜又唔artificial, 唔錯.

鋪位比想像中細, 亦比想像中靜(weekday 的Elements 好靜的嗎?), 不過開揚又舒服, 加上超nice 女店員的一流service, 感覺十分良好!

埋單每人約$70, 又係多得HSBC dining benefits, 勁抵! Haagen Daz 0既出品又的確係信心保證來的, 不過一晚食咁多雪糕, 我諗我起碼3 個月內都唔會想再幫襯呢XD