2017-05-30
同事們食晏經常去一式一樣既快餐店,雖然價錢經濟又快,但工作咁辛苦都係為左食者。有見及此,今日出糧我地幾位同事決定要搵間特別既野食下當慰勞下自己,上網見呢間既野食都幾特別,就打電話訂左6位12:30。 我地一行6人12:30準時到達,我地係今日既第一檯,可以暢所欲言咁傾下公司野。坐左約5分鐘就送上餐湯,女侍應介紹係新創麥精湯,其實一開始我地仲以為係餐飲,好有趣既味道,既有麥精既甜味,也有一點點咸味,有層次之分。主菜就分別揀左海虎蝦,帶子茶漬飯同意粉。海虎蝦最好味,煎得好香,海虎蝦size一向有番咁上下,肉質彈牙有口感,濃味既虎蝦汁撈意大利飯食好好食,超讚!意粉同帶子茶漬飯都okay,意粉味道剛剛好,好香,菇同煙三文魚落足料,而茶漬飯係用意大利飯,一道西日fusion菜式,飯有濃烈既伯爵味,加上醬油味道都okay,而帶子係刺身食,北海道直送,抵食!整體感覺都還好,唯獨是等既時間比較耐,等左接近約廿分鐘先送上主菜,眼見一碟碟咁送出,應該都係即落order即準備,建議上菜時間可以改進。
海虎蝦
意粉同帶子茶漬飯