2022-10-19 1358 views
早餐係唔錯既,只係即磨咖啡要+3蚊就貴啲,而且奶太少,都幾苦。主要想評論唔止一次受其中一位侍應氣。該名侍應係中老年,頭髮稀疏既叔叔!第一次都算,可能人手唔夠,搵人落單,想搵個人都難,搵到個諗住佢會過黎,佢個反應好似唔知聽唔聽到咁,正常落單都會行過黎食客張枱,我等緊佢過黎,點知佢離遠就話「你叫啦你」態度咁都得咩?唔通食客要大叫先落到單咩?第二次經歷,食完行出去埋單,條走廊窄,明明係我已經行左大半,點知同上次同一個呀叔攞住兩盤水咁啱對頭行,我諗我只剩兩步就行完條走廊,咁一定係行快兩步去就佢,佢攞住危險野都應該要睇清楚先行,點知佢竟然話我「咁都唔悉讓人」兩次態度都咁,而且係同一人。咁受氣都唔想再黎!如餐廳老闆見字可檢視下員工質素,都唔望會改善,因為唔會再黎。
態度咁都得咩?唔通食客要大叫先落到單咩?