2022-08-18
ೄྀ࿐ 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹, 口利福 @holeefookhk ˊˎ-喺中環已經經過無數次 @holeefookhk 今次終於有機會試到~冇諗過原來落到下面咁grand咁靚,好有儀式感🎊高級中餐廳嘅感覺💯整體食物質素都好好,每一道菜都水準之上 (thanks chef @lee_m.y_gilbert 😍) 提提大家有啲菜式要提早預訂😜仲有仲有!慶祝生日的話 @blacksheeprestaurants 絕對唔會令你失望!🥳ღ 生猛澳洲龍蝦伊麵配紫菜牛油芝士汁 $328 (時價)𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐥𝐚𝐧 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫, 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞, 𝐒𝐞𝐚𝐰𝐞𝐞𝐝 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫, 𝐄-𝐅𝐮 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬芝士控must try🙋🏻♀️🙋🏻♂️上到枱俾佢嘅份量嚇親😹好大碟!絕對值回票價~每一條伊面都會沾到香濃嘅芝士汁,好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 椒鹽金磚豆腐 $108𝐒𝐚𝐥𝐭 & 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫 𝐓𝐨𝐭𝐮, 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜見到鹹蛋黃嘅所有嘢都會想食😻豆腐本身冇咩味道,所以配上比較重口味嘅鹹蛋黃好夾!外層香脆,唔會太厚👍🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲
ღ 生猛澳洲龍蝦伊麵配紫菜牛油芝士汁 $328 (時價)
ღ 椒鹽金磚豆腐 $108
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬
ღ 避風塘粟米 $138
𝐓𝐲𝐩𝐡𝐨𝐨𝐧 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐭𝐞𝐫-𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐨𝐫𝐧, 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐂𝐫𝐮𝐦𝐛𝐬
第一次食避風塘嘅嘢😹原來咁好食!
麵包糠同蒜蓉粒好惹味,忍唔住等其他菜上枱嘅時候係咁一匙一匙咁不來食!!而粟米🌽都粒粒香甜😻
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
ღ 「蝦多士 x 大阪燒」$168
"𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 × 𝐎𝐤𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢"
好似加咗蛋黃醬同椰菜絲嘅蝦多士咁~對比起其他菜式感覺上冇咁驚喜特別🙊
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬
ღ 炭火蜜汁黑豚叉燒 $268
𝐊𝐮𝐫𝐨𝐛𝐮𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐂𝐡𝐚𝐫 𝐒𝐢𝐮, 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲-𝐆𝐥𝐚𝐳𝐞𝐝 & 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐜𝐨𝐚𝐥-𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝
雖然感覺上喺其他茶樓/燒味店都食過好好食嘅叉燒,但HLF嘅都好!好!食!😋
又厚切又有燶邊又半肥瘦,都冇咩可以挑剔了💯
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬
ღ 乳鴿 $𝟐𝟔𝟖
𝐏𝐢𝐠𝐞𝐨𝐧
係online menu搵唔番佢個名😹但都值得介紹呢一道要預先preorder嘅一道花雕醉鴿!👍🏻
肉質嫩滑,洒香味都比較重,好開胃~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹, 口利福 @holeefookhk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_central
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_chinese #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟯𝟱𝟬 pp
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ