2014-03-26 3705 views
口水雞骨你食過未?我一向支持小店的,SO FAR食到我谷氣到要寫出來既,呢間係第一間!名,我唔特別Mention出來,各位有心看相就可以知道啦!早陣子我到了Openrice 觀塘的一間入圍熱店的雲南餐廳食下午茶,睇完Openrice我滿心歡喜去食,我很喜歡食羊的,一心去食佢既家鄉黑山羊米線入圍熱店無招呼是我預料之中的,但如果跟本無咩客既情況,都無招呼,我真係接受唔到,叫左N次先有反應我絕對不是歧視新移民的人,但呀姐,你既廣東話我真係聽唔明,問佢又唔係好知我問咩,後來另一個呀姐幫我落單"食咩?""一個黑羊米線加底""有皮無皮?""咩皮?"(我第一次去食,唔係好明佢UP咩)"有皮無皮?"(串MODE)。。。後來我睇到入面既廣告先知原來羊肉可以擇有皮或無皮的呢個餐牌,好拿污濁,好笠,呢個都唔係重點,入面仲有好多蚊,可能我又噴左香水,D蚊係咁圍我我另外叫左碟口水雞我小。。。全部都係骨,無肉既!呀姐,我係叫口水雞,唔係叫雞骨!一碟入面有二只亦尖,佢一定諗住我地二個人要二只尖先夠分!同一個PET PET,仲有頸!呢個就係佢地既皇牌黑羊米線,我已經係加左底,呢碗野成$45味道?好淡,而且你可以見到師
口水雞骨你食過未?
"食咩?"
"一個黑羊米線加底"
"有皮無皮?"
"咩皮?"(我第一次去食,唔係好明佢UP咩)
"有皮無皮?"(串MODE)
。。。
後來我睇到入面既廣告先知原來羊肉可以擇有皮或無皮的
我另外叫左碟口水雞
我小。。。
全部都係骨,無肉既!呀姐,我係叫口水雞,唔係叫雞骨!
呢個就係佢地既皇牌黑羊米線,我已經係加左底,呢碗野成$45
味道?好淡,而且你可以見到師傅既刀功一流,可以切到D肉咁幼,好像一片肉,切到肉絲咁,你唔好以為咁會多片左啦!
食左$69,一肚氣!謝謝,不再光臨!
Other Info. : 我一向支持小店,食到我咁谷氣要開BLOG寫既,係第一間
2014-02-18
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)