2023-12-15 218 views
喺呢間小店內,我隨便點咗幾樣嘢嚟試下,第一啖食嘅係招牌炒麵。啧啧,講真,佢真係惹味過曬頂!麵條彈牙得嚟唔黏笠,配上啱啱好嘅豉油香味,實在係太搞作喇。炒麵上面撒咗啲切碎嘅葱花同辣椒絲,為普普通通嘅一盤麵添咗點層次感。再嚟就係啲小食,啲炸豆腐外皮香脆,入口即溶,豆香四溢,正到喊出嚟。至於炸雞塊,外裹一層金黃酥脆嘅衣,咬落去嘅感覺簡直爽翻天!肉汁在咀裡迸發嘅瞬間,真係叫人停唔到口呀!特別一提嘅係佢哋嘅涼瓜牛肉,涼瓜苦中帶甜,牛肉煮到夠腍夠嫩,啖啖肉嘅感覺真係正斃喇!而且佢哋嘅醬汁調得啱啱好,唔會太鹹,仲帶少少甜味。坐喺度食住呢啲小食,睇着行人匆匆,喺呢一刻,我覺得自己真係享受到生活嘅滋味。😋🍜🥢