2023-01-06 45 views
好鐘意黎將軍澳海邊後行食下野, 今晚試左呢間好典雅既餐廳~La Rosabelle Bar & Grill~。餐廳裝潢好古典歐洲建築物感覺,真係會打卡打到手軟。呢度有戶外座位,方便帶寵物既人黎食野。椒鹽魷魚沙律🥗第一次食椒鹽魷魚配沙律呢個配搭,原來咁夾。魷魚金黄好香口,沙律醬甜甜好開胃, 沙律菜都好新鮮。德國咸豬手🐖配薯條🍟豬手份量好多,巨型擺盤好吸晴,豬手外皮燒得脆脆,夾雜少少脂肪,肉質鬆軟唔會硬掘掘,再沾上熱熱的醬汁,好好味。蘋果撻🍎層層蘋果粒加蘋果蓉,面層再有粒粒果仁,再配上冰凍雪糕,使口感層次更豐富,令人一試難忘。呢度真係好啱慶祝呀,拍拖黎浪漫下。

椒鹽魷魚沙律🥗

德國咸豬手🐖配薯條🍟

蘋果撻🍎

呢度真係好啱慶祝呀,拍拖黎浪漫下。