2023-12-19
一起食堂 (灣仔)📍:灣仔軒尼詩道153號地舖🚗:灣仔地鐵A2出口 步行1分鐘📞:+852 6810-6002💲:~HKD130/head for dinnerFood quality✔️:紅燒三寶牛肉麵、鹽酥雞、府城蝦卷、芋圓仙草(凍)👌🏼:仙草奶草、黑糖薑母茶總結:😋食過觀塘嘅分店 而呢間灣仔分店我覺得更好食 係間行古早台灣味嘅飯堂🙆🏼♀️😋紅燒三寶牛肉麵係佢招牌 包牛筋 牛腱同牛丸 三樣牛味都重 牛肉湯底仲要微甜 最畫龍點睛係添咗鹹菜同葱花 好食😆😋最推薦係府城蝦卷 雖然$32得四小條 但炸得好脆 蝦🦐嘅味都幾出 想不斷食嘅小食 可惜份量太少😋鹽酥雞就相對有點普通 但$48咁大份就真係滿意有突 最尾好努力都食唔哂🥲😋芋圓仙草其實同出面嘅冇好大分別 不過人哋$40幾蚊嘅價 呢度同價但係double嘅份量都真係幾嚇親人 芋圓好大粒同埋唔好色真係唔同味 而唔係單單落色素扮下嘢嗰款都值得支持😈🤔飲品方面叫咗仙草奶草同黑糖薑母茶就正常發揮
📍:灣仔軒尼詩道153號地舖
🚗:灣仔地鐵A2出口 步行1分鐘
📞:+852 6810-6002
💲:~HKD130/head for dinner
Food quality
✔️:紅燒三寶牛肉麵、鹽酥雞、府城蝦卷、芋圓仙草(凍)
👌🏼:仙草奶草、黑糖薑母茶
總結:
🤔飲品方面叫咗仙草奶草同黑糖薑母茶就正常發揮