2021-04-17 39 views
我好少寫食評,今次推動我寫食評嘅原因就是Carol 同 Ming 哥兩位嘅人情味!當然重點係佢地嘅古早蛋糕真係好好、好好食!我無意中喺社交平台見到有朋友分享「囍源古早蛋糕」仲要見到有好多唔同口味,於是就Like左個Page......原來佢地會不時做直播去介紹蛋糕口味同徵詢大家意見去創新不同口味嘅古早蛋糕,我覺得佢地真係好有誠意。終於喺阿太(Ming哥太太)生日嘅依日,我試左佢地嘅巨無霸班蘭芋泥古早蛋糕!雙層蛋糕係從未在其他鋪頭試過,好期待!返到屋企就慢慢拎出黎睇下,的確好重手又好靚!切開左都好實淨,以為唔太軟熟......點知.......嘩!鬆軟無比!唔係講笑,食既時候真係有淡淡芋泥嘅味道,完全係同古早蛋糕嘅蛋味好match嘅味道。唔識形容!又軟又鬆又香,好正囉!我後悔我只買左一個咁少,下次真係要買多個!我一家四口,秒殺左個班蘭芋泥古早蛋糕囉!囍源古早蛋糕的確令我對古早蛋糕有新嘅體會,有古早蛋糕嘅味道,同時又加入左創新嘅元素⋯⋯期待下次試試其他味道!後記:其實我本身想預訂咖啡紅豆古早蛋糕,點知十五分鐘就訂爆左!提提大家,Like and follow 社交平台 page 係為咗追蹤

後記:其實我本身想預訂咖啡紅豆古早蛋糕,點知十五分鐘就訂爆左!提提大家,Like and follow 社交平台 page 係為咗追蹤幾時出蛋糕,如果想預訂某啲味道真係要留意出post, 唔係就可能買唔到㗎嘞!當然留意埋佢地嘅社交平台直播都會有驚喜!
2021-04-17
TakeAway
$90 (Other)