2023-05-25 39 views
一間位於葵興的台式餐廳,KCC商場一樓的位置,在角落的位置,附近就有洗手間。入到去,原來間鋪入面好大、都有好多座位。我地揀左一份台式半筋半腩飯,一份四寶手工麵。台式半筋半腩飯有各4塊既筋和腩,牛筋炆得都好腍,而牛腩就唔會太腍,肉同筋腱都恰到好處。飯既份量都夠多。四寶手工麵有(牛腩、牛筋、雞中翼、大腸)雞中翼正正常常、大腸啲油脂都去得乾淨,整體都唔錯。飲品奶蓋朱古力及仙草奶茶。奶蓋朱古力既奶蓋甜甜地,朱古力味夠濃。仙草奶茶既仙草份量有半杯咁多,而奶茶都正常,唔會太濃或太甜。另外叫左兩份小食:古早味滷水豬耳和黃金香酥排骨,豬耳炆得太腍,令肉和軟骨的口感奇怪,而黃金香酥排骨好大塊,炸得夠香,又唔會干。

Type of Meal
Dinner