2017-02-23 292 views
話說都好耐冇食過拉麵,今日經過朗豪坊果陣發現一風堂出左有個周打蜆湯濃湯拉麵。等左一段時間終於可以入去啦!呢個周打蜆湯濃湯拉麵,仲要係每日數量限定,鍾情於蜆湯的我當然第一時間點左,其實睇個封面圖真係幾吸引。坐低左之後店員會俾杯茶,飲晒之後可以自己加。等左10分鐘左右,主角就出現了。外觀上與餐牌所示的大致相同,都有7成似既。材料都好足。介紹下先: ($78)唔講唔知,麵條採用黑胡椒極太麵,與平時食開的拉麵有少許不同,外觀上每條麵條都有黑椒,軟硬度適中,食起來比較爽口,湯底選用周打蜆湯,冇諗過會咁Match。材料就有蜆,煙肉,仲有大量cheese,所以一黎到係好香,好有意慾去食。而平時拉麵既湯底比較油膩,就算食曬個麵都唔係太想飲,不過呢碗拉麵就唔同啦,湯底一啲都唔油,而且佢真係周打蜆湯黎,所以飲落去都冇咁怪。不過唔知呢款拉麵係咪期間限定既,如果大家想食都可能要先問一問店員仲有冇~~
等左一段時間終於可以入去啦!
坐低左之後店員會俾杯茶,飲晒之後可以自己加。
介紹下先: ($78)

2016-12-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
Celebration
New Year's Eve