呢間「東京街日本料理」唔係第一次食,我之前喺朋友屋企開party叫過外賣,覺得性價比幾高,刺身壽司款式多之餘,價錢又OK,所以就膽粗粗嚟咗土瓜灣分店堂食,點知簡直係中大伏😂🚁🚁🚁🚁 絕對唔建議大家嚟堂食😮‍💨首先環境坐得唔舒服,可能因為舖頭選址喺土瓜灣,服務生係一啲講唔鹹唔淡廣東話嘅內地姐姐,感覺好似入咗去譚仔食米線咁,然後我同朋友坐咗喺壽司師傅前面嘅吧枱,諗住斟水,點知原來座位前嘅斟水機竟然冇駁水管,加上連最基本嘅綠茶粉都冇供應,感覺唔似日本餐廳😣 最搞笑嘅係,果晚只得「譚仔」姐姐,完全冇壽司師傅嘅蹤影,欣賞唔到佢哋處理日式料理嘅功架。當日我哋叫咗Dinner set, 包一碗麵豉湯及沙律🥗,麵豉湯死鹹都係意料之外嘅事,點知啲嘢食竟然咁圖文不符,大失所望。👎🏻 吞拿魚拖羅蓉丼吞拿魚丼個賣相仲衰過另一間地鐵站連鎖店「爭X」,味道食落去唔奇怪,但個色水真係有啲難睇,另外吞拿魚蓉質素口感唔差,但碗丼飯明顯壽司飯為主,魚生切得太薄,感覺好寒酸。🤏🏻三文魚海膽魚籽丼三文魚睇嚟係餐廳嘅招牌菜,上次同今次食嘅三文魚都好厚切,海膽同魚籽冇腥味,感覺還好。相比吞拿魚🍣,簡直係天堂與地獄之別。以$158

👎🏻 吞拿魚拖羅蓉丼

🤏🏻三文魚海膽魚籽丼
三文魚睇嚟係餐廳嘅招牌菜,上次同今次食嘅三文魚都好厚切,海膽同魚籽冇腥味,感覺還好。相比吞拿魚🍣,簡直係天堂與地獄之別。以$158呢個價位,款式多之餘,食完唔肚痛嘅都算唔錯啦。

想同店主講,如果入唔到靚嘅吞拿魚,倒不如唔好買🤣又或者賣貴少少,入貨入好啲,唔係真係倒自己米。雖然係咁多劣評,但呢間嘅外賣都好值得購入☺️

三文魚海膽魚籽丼
吞拿魚拖羅蓉丼
2024-07-12
$130 (Dinner)