2020-08-19
作為葵芳人,竟然一直都冇嚟過 Euro go go,,真係幾匪夷所思!今日見有時間就嚟食tea 啦!店內寧靜,環境闊落,但枱與枱之間都幾貼,所以唔係咁舒服因為要等入座,我就預先睇吓個餐牌。下午茶時段有套餐,但感覺上好似幾油膩吓,都係叫兩款甜品試吓啦!肉桂蘋果金寶配 House Coffee ☕ 蘋果同肉桂本身就係絕配,金寶脆脆同蘋果又係黃金拍檔,基本上係無得輸嘅!但係…… 配忌廉就有啲奇怪喇!可能想食落 creamy 啲啩,如果改為雲呢拿雪糕就升級昇華喇!而家就差咗少少House Coffee ☕ 味道一般,提神可以,但好難令人回味。焗香蕉酥配凍檸檬茶酥皮本身冇味道,只靠香蕉本身淡淡嘅甜味,味道非常寡,一言難盡。如果配個朱古力榛子醬,或者雪糕,或者加少少糖粉都比而家好100倍以上。凍檸檬茶見隔離枱杯凍檸檬茶飲咗兩啖就冇再飲,就知出事喇!再望遠少少嗰張枱又係飲剩半杯。飲第一啖,冇味 - 茶底冇味,糖水冇味,只有苦澀嘅檸檬味。堅持咗好耐,飲咗大半杯,真係唔想再飲。總結,去Euro go go 下次都係食意大利粉穩陣啲。會俾多次機會下次再試吓先。
肉桂蘋果金寶配 House Coffee ☕