2017-12-11 893 views
咁多年第一次食POKKA CAFÉ,就去咗荃灣呢間分店~星期六知道多人所以早早揀定食邊間就去排隊,好彩2人位仲有一張枱所以可以直接入去。見到有DINNER MENU所以就揀咗DIY鐵板安格斯肉眼扒(配飯)同芝士吉列豬扒配黑松露菌意大利飯,配湯或者可以加錢升級唔同既湯但若果唔係MEMBER就不能享用免費飲品喇~由於愛人太喜歡酥皮湯,所以加錢要咗個酥皮海鮮湯$34。上枱既時候熱辣辣,真係即做即做,海鮮湯有好濃龍蝦味,而且仲有少少海鮮如蟹捧、魷魚等等,所以加錢都算加得值。小妹對湯無咩太大追求,所以我要跟餐既羅宋湯,普普通通,但勝左個餐包暖暖地,入口鬆軟。主菜黎喇! DIY鐵板安格斯肉眼扒(配飯)$152落單既時候提咗一句話要5成熟,但職員話係DIY所以自己燒既,按自己喜好既熟成程度去食~上枱時候,職員話如果覺得熟可以拎去配菜果到,唔會過熟。一上枱我同愛人講,夠熟啦,可以拎上黎,接近8成熟,真係有所失望,因為我地喜歡食5成左右,而家實在太熟喇,唔想佢繼續煮繼續熟,就拎去D菜到,但好快凍,所以食落去都多咗一份”鞋”感同凍~後續問返職員,我話平時都會煎好唒先俾客嗎?佢話會大約3-4成熟既時候拎俾客
咁多年第一次食POKKA CAFÉ,
就去咗荃灣呢間分店~

星期六知道多人所以早早揀定食邊間就去排隊,
好彩2人位仲有一張枱所以可以直接入去。

同芝士吉列豬扒配黑松露菌意大利飯,
配湯或者可以加錢升級唔同既湯但若果唔係MEMBER
就不能享用免費飲品喇

由於愛人太喜歡酥皮湯,
所以加錢要咗個酥皮海鮮湯$34。
上枱既時候熱辣辣,
真係即做即做,海鮮湯有好濃龍蝦味,而且仲有少少海鮮如蟹捧、
魷魚等等,所以加錢都算加得值。

小妹對湯無咩太大追求,所以我要跟餐既羅宋湯,
普普通通,但勝左個餐包暖暖地,
入口鬆軟。

主菜黎喇!

DIY鐵板安格斯肉眼扒(配飯)$152

落單既時候提咗一句話要5成熟,
但職員話係DIY所以自己燒既,按自己喜好既熟成程度去食

可以拎上黎,接近8成熟,真係有所失望,
因為我地喜歡食5成左右,而家實在太熟喇,

後續問返職員,
我話平時都會煎好唒先俾客嗎?佢話會大約3-4成熟既時候拎俾客~
咁我今日一定係唔好彩LU~

芝士吉列豬扒配黑松露菌意大利飯 $122

吉列豬扒都幾厚肉但可惜炸粉唔脆
同已經凍凍地
,所以個豬扒由主角變成配角~
黑松露菌意大利飯落咗芝士所以有拉絲出現,
意大利飯軟硬度適中而且有一陣陣松露香味,好香好吸引。
可能加咗忌廉同芝士所以都幾膩,細食既可以HAPPY SHARE~

個人覺得,服務唔錯但食物方面要再提升