2015-08-10
7點去食晚餐,位置都唔難找餐廳環境很和風,都好似日本,有要除鞋既tatami seats,但好彩唔洗坐個d我地入左一間房仔,4人位,食肉獸既我地即刻睇肉類餐牌~~想食埋牛利所以叫左呢個不太記得部位名,忘記拍下餐牌只能跟據相片做描述~~先從最底行講起,左下的像豬肉,一放落去燒就縮到好細塊,油脂分佈不太好,瘦肉居多這明明就是豬肉的texture阿..但男友堅稱記得是全牛右邊就好好多啦,好厚但又唔會韌2nd row: 左右都好薄好有牛味, 讚top row: 真係要讚一讚牛利!非常厚(其實都係突然想食牛利才去食燒肉,一上台二話不說燒牛利先XD)左邊就無咩特別..其實總括呢個拼盤都唔算話好特別..只係不過不失,個人認為不值$400然後..人類總是眼寬肚窄的,食到飽飽地之際見到隔離台上左個蟹粥先記得我地都有嗌架喎..但點解隔離遲過我地但黎先既? 咁我地就叫waiter cancel 啦因為等左咁耐都飽啦,但佢話:等等!黎緊架啦!唉咁好啦 即刻坐直個人等食成碗得兩隻蟹腳,真係二人份阿...個粥咸左d 仲好味精 蟹味完全冇滲入去阿 另外叫左梅酒飲 略淡
這明明就是豬肉的texture阿..但男友堅稱記得是全牛
右邊就好好多啦,好厚但又唔會韌
2nd row: 左右都好薄好有牛味, 讚
左邊就無咩特別..
唉咁好啦 即刻坐直個人等食
個粥咸左d 仲好味精 蟹味完全冇滲入去阿