2007-08-31
峰壽司& 板前,我唸我prefer 峰壽司1. 冇咁嘈(可能因為峰壽司細D,所以感覺上靜D;又可可能係板前D music 太勁,次次入去板前都覺得去咗街市)2. o野食賣相靚D (以蟹柳壽司為例,峰嘅蟹柳壽司永遠都係蟹柳上面squeeze咗小小mayo,乾乾淨淨靚靚仔仔咁上碟,但係板前蟹柳壽司上面D mayo 係zigzag形咁squeeze,有時D師傅squeeze 得冇咁好,碟壽司搞到一\"pack\" 嘢咁...仲有D卷物,板前D卷物外面D蟹籽成日跌哂落隻碟度,峰果D係唔會有嘅~)3. 感覺上係乾淨D (廚房搞D乜我唔理,但係響板前度個manager 經常響D客食緊野其間清理ceiling冷氣滴水,我覺得係有D滋擾,同埋有可能有D野跌落D食物果度加嘛)