2020-07-29 354 views
網上看到這裏出名的玫瑰花雪糕,非常吸引決定要來試試,一個週末下午來到這間甜品雪糕小店,本來滿心期待。我們叫了一個3味的玫瑰花雪糕,選了Strawberry, Butterfly Pea Flower同White Peach,因為想靚啲所以揀左3個較不同的顏色雪糕送到來的時候已經有點溶,玫瑰花型係幾靚,適合打卡,但食落味道就好一般,3種味都酸酸甜甜的,但一d都唔fresh,真係稱不上好食,$78這價錢真的不太值。我們還叫了Waffle & Rose, 係一客窩夫加一球玫瑰雪糕,要預左要等得較耐。我們揀了Pistachio味,賣相係好靚既,但味道真係麻麻,開心果味係我們試幾個雪糕味中最好的了,但請不要有期望,係普通雪糕味。Waffle係超級咸,好奇怪⋯⋯食物賣相係好,但質素就真係失望,店員又好cool,疫情期間枱都懶得抹,試一次就應該唔會再去。