2006-01-01
成日見到食家對呢度既香芋盒讚不絕口琴日專登拉朋友仔陪我黎食叫左蝦仁豬腰沙茶麵線($15),香芋盒($10),鴨蛋煎蠔($25)同菠蘿石花冰($6)蝦仁豬腰沙茶麵線~蝦仁係未去殼,食得好麻煩,豬腰亦有陣味,配料份量唔多,麵線亦過淋,成碗麵得d沙茶醬味道好,不過以呢個價錢黎講都算ok香芋盒~呢個真係好正!推介!芋蓉多而且炸得一d都唔油,外面個皮酥化唔厚,入面d餡似足酒樓既咸水角,好好味!黎呢度唔食真係浪費!鴨蛋煎蠔~鴨蛋煎成有d怪味又較油,個人唔多鍾意,仲要食食下有幾粒蠔殼,呢味只係勝在蠔仔新鮮,結果最後都食唔晒!我都係鍾意食潮州蠔餅多d!菠蘿石花冰~其實似係菠蘿汁加細細粒既大菜糕,味道一般,可以唔試不過呢度真係好多街坊幫襯由坐低到食完都好多人入黎買外賣或者同老闆阿姐吹水
琴日專登拉朋友仔陪我黎食
不過呢度真係好多街坊幫襯