2013-07-17
我本身都係一個好懶既人但都忍吾住要係度呻下•••••本身係tst返工,之前想試厘間舖頭好耐但一直都冇試,見到電視介紹後更加想試下,點知一試就。。我點左紅薯扭扭粉,麻辣魚蛋,麻辣皮蛋。。 我本身食野都冇咩要求的人但真係未試過食完一碗麵好似食左成碗味精麵咁。。都未食完碗麵就勁飲水,我對湯底都吾太講究但都頂吾順!全碗都係味精野,我點左羅白,肥牛娃娃菜同響鈴卷,(羅白又硬又冇味,連羅白都冇羅白味)(肥牛除左雪藏味完全冇牛肉味,吾知係咪雪得太耐)(響鈴卷未放落碗湯已經淋曬,吾知係咪放得太耐)紅薯粉都夠彈牙。。麻辣魚蛋算好小小,但其實都係得過香字。麻又吾夠辣又吾得!麻辣皮蛋仲衰,吾知本身隻皮蛋已經變壞左定係啲調味料有問題,臭的!食左一啖已經吐番出黎扔了......p.s 個湯底淨係得味精味,其餘食到既都係味精!完全味精覆蓋曬成碗麵!所以有時真係吾好盡信啲電視,雜誌介紹。。其實我寫呢篇食評都係想發洩下占,點解甘多味精都有人去食,講真依家香港人講究健康,食物新鮮,先會多人去食,吾怪得之間鋪甘細都甘少人去食又吾洗排隊拉,原來係有原因既!
點知一試就。。
我點左紅薯扭扭粉,麻辣魚蛋,麻辣皮蛋。。
紅薯粉都夠彈牙。。
麻辣魚蛋算好小小,但其實都係得過香字。麻又吾夠辣又吾得!
所以有時真係吾好盡信啲電視,雜誌介紹。。