2019-06-08 197 views
台灣養生鍋最吸引都係個湯底,可以先飲碗足料老火養生湯,然後先開始烚野食。。。第一次黎呢間分店,因為新開,地點亦算就腳。揀左個美人鍋湯底,佢有桃膠,烏雞,金華火腿杞子等等,聽落幾吸引。滿心期待飲個湯,點知。。。一飲落去冇乜味既,d材料好似岩岩放落去咁。。有d麻油味,仲有d似味精湯。。。😩 咁諗住烚下野食先再飲囉,但後來d湯越滾越鹹,完全唔係嗰回事。。。唉,講番d野食,其實都冇乜特別期望既,個聲稱霜降肥牛既牛肉。。食落係正過普通肥手少少囉 。但係都$188得10塊。。因為家人喜歡食魚,叫左個龍躉斑,都幾滑,但唔算大碟。另外鮮蝦雲吞同麻辣牛肉餃每樣半份,雲吞大部分係肉,只有細細粒蝦,牛肉餃係山竹牛肉既味,真係估佢唔到。。。其餘都係菜,米粉呢d普通野。埋單人頭$250多d,唔算十分貴,但完全冇滿足既感覺

美人鍋

霜降肥牛

因為家人喜歡食魚,叫左個龍躉斑,都幾滑,但唔算大碟。
龍躉斑

雲吞,麻辣牛肉餃

台灣A菜

新竹米粉
2019-06-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)