2024-03-10 832 views
同老公去APM行街,諗住食埋晚飯先回家,就隨意在APM搵地方落腳,原來APM有上海菜食咪試下囉!呢間餐廳入面都算大,而且坐得舒服,枱與枱之間唔會好迫,環境好有上海懷舊風味,叫了幾款餸,因為唔係好大碟,每碟份量唔係好多,一定食得曬!首先,普洱茶,只有茶色,無茶味。蟹粉海鮮石鍋飯因為石鍋嘅關係,上枱都仲好熱,味道都算幾濃郁,好似蟹粉撈飯咁,不過唔會好膩,個飯偏濕,口感爭少少,食到底就有小小偏油。鎮江排骨望落好深色,聞落好重醋味,細細粒,食到好多碎骨,咁既size我唔覺得好食囉!總結:食物質數唔可以講難食, 但唔係好食。餐廳裝潢比較優雅,坐得舒服,雖然價錢偏貴,間唔中可以一試。

首先,普洱茶,只有茶色,無茶味。

蟹粉海鮮石鍋飯

鎮江排骨