2018-09-06 1671 views
話說琴晚八點鐘黎到諗住食哩間日本牛肉飯既,點知要排隊啵,咁梗係照排啦,但係唔夠五分鐘,有嗰侍應行出黎話截人啦,即係排隊都無用,好失望呀所以今日中午決定再戰舖頭開1200hrs🤪🤪我同朋有1230hrs到左,估唔到入面座滿人了,我同朋友唯有係外面等侯下啦,不過好快就有位啦😘😘究竟點解可以咁早嚟食飯,而且咁快就交到枱既🧐🧐🧐🧐我同朋友分別叫咗一個三色牛丼$88同埋一個日本外側牛+西冷部位$268🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩然後我地就欣賞下廚師整我地既飯盒,我見廚師一開始裝啲飯落個盒度,然後掃一層醬油落嗰啲飯度,然後再鋪啲紫菜上面,再一片一片咁舖啲切好既牛肉落嗰盒到,然後再掃多層醬油。我哋仲另外加多左一隻溫泉蛋,好似撈埋啲飯加埋啲牛肉食出色啲🤩🤩🤩由於我對啲牛抱有好大嘅期望😫😫😫所以真係令我好失望呀,首先啲牛完全無咩牛味,無論係外側牛定係西冷牛😞😞😞😞😞原本以為哩度既西冷牛係好好食,因為價錢係貴好多可能西冷既肥膏部位太多,而且啲牛一啲都唔熱,所以影響咗個味道,同埋係有啲UN😖😖😖😖如果以呢個價錢喺呢度食嘅西冷牛,我諗好多地方嘅西冷牛仲好味過哩度😟😟😟😟😟我諗呢間餐廳都係啲打卡為主
所以今日中午決定再戰