2021-02-26
Service真麻麻,又嘈,只限飲嘢,如果想食一個decent嘅晚餐就完全黎錯地方。好朋友生日,諗住揾個decent d嘅地方同佢食晚餐傾計,見Openrice同上網d相以為ok,點知唔係個回事。如果有得坐出面outdoor睇夜景係ok d,點知outdoor唔開。點知indoor主力做飲嘢,但佢哋又貪心想做埋high end decent晚餐路缐,但完全唔係個回事,只不過係一個唔烏煙脹氣嘅bar,所以d音樂嘈到爆,仲越嚟越大聲,傾計搞到我聲都沙埋。張矮凳坐得辛苦,唔適合食晚餐。個6-course set dinner價錢$689 + 10% service charge唔係平,但食物質素味道普通到不值得一提,冇乜特別,好彩仲有少少presentation。六道菜晚餐,我諗得我咁蠢睇圖黎呢度食set dinner:1. Zeng精選三道前菜:個醬油漬三文魚刺身,唔知點形容,我完全唔想食;北海道帶子伴海膽,乜鮮味都食唔到,只知食咗一舊野;燒和牛壽司,勉強ok。2. 龍蝦濃湯,得個一細舊三分一手指肉,得個咸字,所以只飲一兩啖放棄。3. 虎蝦香蒜橄欖油意粉,普通到同上樓cafe嘅水準。4.
張矮凳坐得辛苦,唔適合食晚餐。
六道菜晚餐,我諗得我咁蠢睇圖黎呢度食set dinner:
3. 虎蝦香蒜橄欖油意粉,普通到同上樓cafe嘅水準。
4. 香煎澳洲M5和牛西冷,完全食唔到係和牛,普通到超級超級市場平價貨式。
5. 日式芝士蛋糕+雪糕,普通野。
服務更差,所有識講中文嘅staffs都唔係好望人,得一個唔講中文嘅男staff service誠懇啲。服務差在Openrice book枱叫佢幫手甜品寫happy birthday又冇寫,Openrice book枱入席時已話俾職員知,但賣單時啲職員唔mark Openrice discount但又唔望double check,唔望差啲就俾佢蝕咗。
可以話如果食dinner真係唔推介,咁嘅價錢有更多選擇,除非你只黎飲嘢。
Zeng精選三道前菜:個醬油漬三文魚刺身,唔知點形容,我完全唔想食。
北海道帶子伴海膽,乜鮮味都食唔到,只知食咗一舊野
燒和牛壽司,勉強ok。
龍蝦濃湯,得個一細舊三分一手指肉,得個喊字,所以只飲一兩啖放棄。
虎蝦香蒜橄欖油意粉,普通到同上樓cafe嘅水準。
日式芝士蛋糕+雪糕,普通野。