2022-07-18
閒日2pm去到,舖入面有空枱,舖外有4-5組客人等外賣。我打算買外賣返屋企食,去到收銀處,有一位客人正在落單,等候期間,打算叫咸牛肉蛋治,同埋豉油皇雞翼,輪到我果陣,同收銀員講想叫外賣,佢一黎就話外賣要等,因為依家係繁忙時間。個態度感覺唔想做外賣生意咁,明明舖面唔算忙,問佢要等幾耐,佢話最少15-20分鐘,我話ok照落單。之後等左15分鐘就攞到外賣,咁啱我個外賣出黎果陣,另一位客人問’’又話冇外賣嘅,點解佢有?’’原來已經暫停左外賣,果陣係2:20pm。返到屋企打開外賣盒一睇,我明明叫左咸牛肉蛋治,但佢俾左鮮牛肉蛋治我,果下真係無言,睇返張單,冇入錯機,係咸牛肉蛋治!蛋治一攞上手已經散散地,味道一般。豉油皇雞翼味道偏咸。失望,唔會有下次!