2019-02-19
話說我有個朋友成日打完邊爐唔記得除圍裙,今次見到呢間店名,就笑返我:「呢間餐廳個圍裙你要著住走啦」因為店名好適合我~麻辣妹,嗜辣如我,聽到個名已經要試!圖片好吸引,價錢亦平實合理!主食揀左必食麻辣燙。重慶小鍋紅薯粉$27煙鴨胸$8朋友揀左酸辣,中辣,我試左一啖,覺得薯粉都好彈牙,而煙鴨胸就好入味涼拌手工涼皮$26魚腐$8咁鍾意食辣的人,竟然最近先發現涼皮呢種美食我覺得天氣唔係咁凍的時候,又想食辣的話,食涼皮係一個好好的選擇。因為唔會愈食愈熱,辣同凍的衝突感真係好正!雙拼小食$28三心兩意但又冇咁大個胃,仲可以選擇雙併,一次過滿足兩個願望!青瓜口感爽脆,辣得來又有清新的味道。蓮藕非常惹味,食到停唔到口!黃金皮蛋$28呢個一定要試,皮蛋係溏心果種,食落好彈牙,加埋鹹蛋黃調味,係一種非常邪惡的美食,什麼膽固醇的問題先不要理好了......紅油韮菜餃$38餐牌上的必食精選,雖然唔係所有人都食韮菜,但如果可以接受韮菜特有的香味,其實吃起來很惹味的,韮菜餃本身的味道已經很濃烈,加上辣油簡直不要太美味,愛吃辣的朋友大都可以接受重口味,這個真的不會失望!整體來講,上菜速度極快,價錢便宜,無論是熱食、涼
今次見到呢間店名,就笑返我:「呢間餐廳個圍裙你要著住走啦」
因為店名好適合我~
重慶小鍋紅薯粉$27
煙鴨胸$8
涼拌手工涼皮$26
魚腐$8
咁鍾意食辣的人,竟然最近先發現涼皮呢種美食
因為唔會愈食愈熱,辣同凍的衝突感真係好正!
雙拼小食$28
三心兩意但又冇咁大個胃,仲可以選擇雙併,
一次過滿足兩個願望!
口感爽脆,辣得來又有清新的味道。
非常惹味,食到停唔到口!
呢個一定要試,皮蛋係溏心果種,食落好彈牙,
加埋鹹蛋黃調味,係一種非常邪惡的美食,
什麼膽固醇的問題先不要理好了......
紅油韮菜餃$38
餐牌上的必食精選,雖然唔係所有人都食韮菜,
但如果可以接受韮菜特有的香味,其實吃起來很惹味的,
韮菜餃本身的味道已經很濃烈,加上辣油簡直不要太美味,
愛吃辣的朋友大都可以接受重口味,這個真的不會失望!
整體來講,上菜速度極快,價錢便宜,
無論是熱食、涼食、小食都相當不錯,
愛吃辣的朋友不要錯過~
P.S. 全部我都係揀中辣,覺得夠惹味之餘都唔會辣到不能接受,給大家參考~