2023-06-24
肥仔係朱口力愛好者,所以當我知大坑有間以朱古力做主題嘅餐廳即刻帶肥仔去試吓🍫哩間餐廳叫「CHOKOHOOD」位於大坑,環境寬敞闊落,而且樓底好高,空間感十足😚橙紅色嘅門口亦都非常打卡able❤️餐廳主打係唔同產地嘅可可,甚至會將可可入餚🍫非常特別😚而今日我同肥仔係食佢嘅afternoon tea 🫖 $248/@ 包一杯$58以下飲品🍫 最低消費兩位起✨ 紅桑子朱古力撻配時令水果 紅桑子同朱古力混合得好好😌紅桑子嘅酸配合朱古力嘅甜,酸酸甜甜,好好食✨ 巴馬火腿黑醋汁牛角包三文治牛角包🥐鬆脆香口,配上巴馬火腿,香口惹味✨香蕉朱古力焦糖脆餅批香蕉有咬口,配埋焦糖脆脆口感十足✨ 伯爵紅茶朱古力焦糖燉蛋伯爵紅茶香濃突出但又唔會蓋過朱古力味,加上燉蛋口感軟淋淋咁,我最鐘意食哩個🤤✨三文魚西蘭花法式鹹批三文魚嘅咸味好開胃,加埋西蘭花更健康美味✨糖漬橙粒朱古力粒鬆餅 配 香橙柚子果醬非常有驚喜嘅鬆餅,啖啖香橙味遊走係鬆餅內,必須點埋香橙柚子果醬🍊令整個鬆餅味道更加提升✨ 菲律賓 Auro 70% 同一般係出面飲嘅朱古力好唔同🤤少咗奶香但多添朱古力嘅甘味🍫每一啖好似真係食緊一去朱古力咁,令人回味✨ Bl
✨ 紅桑子朱古力撻配時令水果
✨ 巴馬火腿黑醋汁牛角包三文治
牛角包🥐鬆脆香口,配上巴馬火腿,香口惹味
✨香蕉朱古力焦糖脆餅批
香蕉有咬口,配埋焦糖脆脆口感十足
✨ 伯爵紅茶朱古力焦糖燉蛋
✨三文魚西蘭花法式鹹批
三文魚嘅咸味好開胃,加埋西蘭花更健康美味
✨糖漬橙粒朱古力粒鬆餅 配 香橙柚子果醬
✨ 菲律賓 Auro 70%
✨ Black
入口醇厚,唔酸,帶果仁味❤️風味十足