2021-06-04
今日去到銅鑼灣一間手工啤酒專門店 The Madhouse🎪 食下Fusion菜,飲下手工啤頭先同朋友梗係嗌咗手工啤同Appetizer先~Fierce XNZBC All Gose South🍺帶有香濃果味嘅酸啤,好有wheat味🌾 因為我唔係好食得酸所以呢杯係朋友嗌嘅,但我試咗啖都覺得係好香,如果鍾意算啤嘅朋友一定鍾意😍Neonotic Auntie Apple Cider🍺 酒精濃度唔高嘅Apple cider好易入口,啱晒女仔飲~ 同樣果味都好香🍎 同出面飲到嘅Apple Cider係完全唔同㗎🌟Appetiser叫咗 Braised Platter,拼盤入面有滷水豆腐,滷水雞翼,滷水豬耳,同埋滷水鴨腎😚 估唔到滷水都同人做得咁出色~Main就叫咗香煎海鱸魚柳配西西里汁🐟同埋香煎原隻春雞扒配煙肉洋蔥汁🐓魚柳好新鮮冇腥味,春雞都好嫩滑多汁~兩個都同樣做得好出色,份量好大,呢個價錢來講其實好抵食😋 最鍾意就係佢除咗一碗迷你沙律之外,仲芋泥嚟做伴碟,感覺好新鮮😊
頭先同朋友梗係嗌咗手工啤同Appetizer先~
Fierce XNZBC All Gose South🍺
Neonotic Auntie Apple Cider🍺
魚柳好新鮮冇腥味,春雞都好嫩滑多汁~