2024-06-19
今日透過網上外賣平台訂咗"牛奶冰室"嘅晚餐,原本諗住幫老豆慶祝父親節,想省返煮飯嘅負擔。點咗咖喱牛坑腩飯同家鄉蓮藕馬蹄煎肉餅配白飯,希望有個開心嘅晚飯時光。首先,咖喱牛坑腩飯的咖喱真係辣到令人頂唔順,但除咗辣之外,就完全冇其他味道。牛肉本身嘅質地尚可,但都冇咖喱味,感覺好似食兩樣完全分離嘅食物。至於家鄉蓮藕馬蹄煎肉餅,鹹到冇朋友,而且仲非常油膩,食多幾塊已經覺得好飽。米飯呢,真係大失所望。飯竟然焗到溼溜溜,口感非常難受,好似食緊一盤糊狀嘅嘢咁。我哋家人都不太滿意呢次晚餐體驗。其實今次會訂呢間餐廳,係因為網上外賣平台有40%嘅折扣,覺得折扣吸引先試吓。不過今次體驗真係令我哋失望,下次都不會再訂呢度。覺得價完全唔dim,真係"貼錢買難受"。總括嚟講,如果你同我一樣被網上外賣平台嘅折扣吸引,不如三思而後行,試吓其他選擇,避免同我哋一樣失望。