2024-10-08 684 views
晚上9:25入到呢間茶餐廳,佢講話10:00就打烊。接過餐牌之後,我哋都盡量配合快快脆脆就落單。侍應同我哋講餐牌上面有乜嘢餸菜冇,咁我哋接着就問佢有冇越南河粉,佢話有。九秒九嗌咗兩個越南粉加一個海南雞飯,同一碟菜。等嘅期間有個員工不斷逐圍枱嗌,叫人俾咗錢先。真心講已經好擾民。但係我哋都一樣配合。之後碟菜嚟咗加埋兩杯飲嘢,連菜都食完突然之間個侍應走來同我哋講我哋三個主菜無哂(海南雞,兩個越南粉,通通都冇!)你諗吓當我哋連個炒菜都食完期間等嘅時間都應該有15分鐘,佢先同我哋講我哋嗌個主菜全部都冇哂😮。當時已經係9:45,佢間茶餐廳10:00就關門,當然侍應亦都冇建議我哋再可以嗌啲乜嘢食。其實香港而家嘅服務質素係咪真係淪陷到咁?所以有時真係唔好廢噏鬧人唔喺香港消費。當然最後佢退返錢俾我哋,仲話兩杯嘢飲飲佢請我哋飲。係咪真係要同佢講多謝?

2024-10-05