2021-11-28
幾年前食過一次,呢排天氣凍左就諗起佢,朋友推介食招牌”牛氣沖天”,但要提早預訂,我地兩個人去食,所以店家建議我地要少啲份量,廢事晒嘢~湯底要左”黃金美人”,即係胡椒豬肚花膠黃金鮮雞湯,份量非常足夠,湯頭好甜,雞、豬肚、花膠嘅份量都好多好多,基本上淨係食佢都好夠飽!調味料嘅種類都非常之多,而我自己就揀咗豉油、蒜、辣椒,朋友話辣椒醬都好好味首先上枱嘅係手打麵,有三款,非常彈牙好味,喺Tang 🚧度浸內阻之後好滑好入味,我覺得係全晚最驚喜嘅!豆腐紙,好得意第一次食,浸一浸就變林,真係好似一張紙,又滑又薄。牛氣沖天上枱啦!非常之浮誇,店員仲放咗啲乾冰落去,煙霧離漫,非常適合打卡!配料方面分別有頂級安格斯牛小排、黑毛豬藍玉玫瑰拼盤、手打下院、手打墨魚丸、黑松露鮮蝦餃、韭菜餃、芝士紫菜蝦蟹餃,同埋其他配菜。牛小排非常好味,唔會好肥,食落又好彈牙,好適合我。三款餃都唔錯,特別係黑松露搞,有好重嘅黑松露味,裏面嘅蝦都好大粒食得出有幾粒。黑毛豬好好味,油脂分配足夠,食落去唔會好鞋。蝦丸同墨魚丸就正常水平。個湯頭真係好值得一讚,花膠塊塊都好厚好大塊,好入味。 環境唔錯,乾淨,同埋枱同枱之間都好闊落,唔
黑毛豬好好味,油脂分配足夠,食落去唔會好鞋。
蝦丸同墨魚丸就正常水平。
個湯頭真係好值得一讚,花膠塊塊都好厚好大塊,好入味。
環境唔錯,乾淨,同埋枱同枱之間都好闊落,唔會同隔離枱離得好近。