今日去咗尖沙咀行街,行到大約8點隻腳已經Feel 到有啲攰,肚又有啲餓。Search 下附近有咩高質嘢,眼見間間都要排餐飽,所以決定行一行,搏一搏,去遠少少嘅漢口道,試試一間都幾高分嘅沾麵店。果然皇天不負有心人,兩個饑寒交逼嘅小朋友千身萬苦行到去店舖門口。慶幸好快可以入去食,只係等咗大約10分鐘,而我哋入去之後就開始出現長龍!【辛辣豚骨沾麵】沾麵有冷/暖供選擇,我就叫暖麵,辛辣豚骨沾麵,講真辣就唔係好辣,麻油味幾出,但有啲遮咗豚骨湯嘅味道,不過豚骨湯夠濃,可以掛湯,而且值得一提嘅係就係鶴龜嘅麵質十分口感煙韌彈牙!【煎餃子】煎餃子雖然睇好似好硬,但食落外脆內juicy。賣單有折,折完好似每人大約$100。總結,呢個價,呢個質素,絕對可以翻食,下次試拉麵!

【辛辣豚骨沾麵】
辛辣豚骨沾麵
辛辣豚骨沾麵

【煎餃子】
剪餃子
煎餃子雖然睇好似好硬,但食落外脆內juicy。

賣單有折,折完好似每人大約$100。
總結,呢個價,呢個質素,絕對可以翻食,下次試拉麵!
2020-11-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
剪餃子
  • 煎餃子