2017-11-21
這間餐廳前身是普通日本料理,幾個月前轉營做放題。始終店在顯徑做街坊生意,收費普通唔貴亦唔係好平。食物質素是ok的,尤其種類都有小驚喜。唔敢話勁到需要特登入黎試。但住附近想食放題,唔駛搭車出去出邊,呢間都ok汁煮牛舌,牛舌好冧,入味。不知不覺食左兩轉凍芝麻豆腐,清新,用黎過場令個胃抖抖。中和炸物既肥炸蠔,夠熱。蠔當然都係用急凍蠔,但不會煮到韌,味道不錯天婦羅,老實說一般,喜歡的試試蝦便可以焗蠔。蠔比較細,變左汁好多,個人不推介呢味係佢地推介既蝦。有咬口,汁帶點辣。肉質較乾身。叫左幾味壽司,海膽果個係一口一件。絕對推介,幾新鮮,出面食兩件海膽都廿幾三十元,呢度一人食番六七件都回左一半本有突魚湯,油脂很濃。有奶油味。我諗。而家凍凍地天氣喝一口超暖胃。但最好兩人飲一個。唔係都幾飽肚辣酒花螺,真係要推介,好耐好耐冇食過。你話正過邊間邊間名店我唔敢講,但一定不失禮。仲要放題任食。好過冇味既刺身螺清酒煮蜆,又係另一推介,好味道。呢度既清酒同梅酒係放雪櫃成渣自己拎,梅酒味道ok,而且出面都唔覺放題有。最後黎個刺身拼盤,帶子必吃。唔小家正常size,其他都係出面水準所以我話,間野冇伏,價錢二百幾,都對住
始終店在顯徑做街坊生意,收費普通唔貴亦唔係好平。
但住附近想食放題,唔駛搭車出去出邊,呢間都ok
汁煮牛舌,牛舌好冧,入味。不知不覺食左兩轉
炸蠔,夠熱。蠔當然都係用急凍蠔,但不會煮到韌,味道不錯
天婦羅,老實說一般,喜歡的試試蝦便可以
焗蠔。蠔比較細,變左汁好多,個人不推介
呢味係佢地推介既蝦。有咬口,汁帶點辣。肉質較乾身。
仲要放題任食。好過冇味既刺身螺
清酒煮蜆,又係另一推介,好味道。
所以我話,間野冇伏,價錢二百幾,都對住顧客