2017-11-07
新森林是朋友仔其中一間他最喜歡餐廳,原因大件夾底食,今晚行開旺角,佢帶我嚟試下。入到去見到是“浸信會愛群。。。”我相信是NGO有份營運的社會企業,感覺良好,覺得自己今晚的幫襯都有少少惠澤社群呢!招牌大隻佬焗飯雜扒飯是也,可揀茄汁,黑椒汁。我們揀了黑椒汁,汁和飯份量都很多,我欣賞佢條脆皮腸,唔太咸,其他扒就厚粉咗少少,轉用煎的話效果更佳。安格斯芝士漢堡/吉烈蝦芝士漢堡主菜是迷你漢堡,自選兩款,對安格斯芝士漢堡有點點期望,但實際上枱時肉質較實,口感有點像鯪魚肉,牛肉感覺和味道都唔重。驚喜位是,咬到中間有芝士喺肉中間,芝士的爆瀉感覺,加上算幾香滑,搶返失去了的收視。芝士焗釀海鮮青口淡口芝士+海鮮碎粒焗青口,味道唔錯,青口也新鮮,焗起來也不太硬身和乾身。二人餐共三隻,啱晒大食嘅朋友。黑咖喱雞翼香口美味,肉質都夠滑,附一兜咖哩汁,甜點濃,點唔點都沒有太大影響。$138包飲品,真心抵食,細食女孩子3個人都夠食,朋友仔無介紹錯。缺點,餐廳內沒有洗手間,想去餐廳洗手間,客人需要拎鎖匙,離開餐廳兜一個大圈到後巷使用,甚為不便。本人當日都有嘗試去後巷尋找,但行到一半已經覺得會幸會米奇,無膽去完成任務,最
招牌大隻佬焗飯
安格斯芝士漢堡/吉烈蝦芝士漢堡
芝士焗釀海鮮青口
黑咖喱雞翼
缺點,餐廳內沒有洗手間,想去餐廳洗手間,客人需要拎鎖匙,離開餐廳兜一個大圈到後巷使用,甚為不便。本人當日都有嘗試去後巷尋找,但行到一半已經覺得會幸會米奇,無膽去完成任務,最後餐廳職員細細聲提醒,可以去返女人街前幾個鋪位的威達商業中心地下廁所,最後都順利解決了。