2020-07-11
呢間想食咗好耐啦😍😍見好多foodie都有食有推介,終於到我食到啦🙈不過網上評價好似好壞參半,有啲話好咸有啲話好淡🤔試試佢先!💥招牌滷味王子麵(大腸、雞腎、杏鮑菇、鵪鶉蛋)$51其實我無食過王子麵🤣但係台灣特色麵梗係要試🥰我本人對腍身嘅麵無特別抗拒,但呢個麵真係腍到有啲似中學canteen一袋袋包住嘅撈麵🙂味道方面ok嘅唔會無味,食到下面浸住汁嘅會有少少太咸🙈朋友食烏冬就覺得無乜味啦🤣不過食呢啲滷味都志在食佢嘅餸啫😊大腸同雞腎算係最有味,但好明顯唔係碗麵本身啲滷汁味嚟,係材料本身用其他醬料醃好煮好嘅味🤔杏鮑菇唔太入味但本身幾好味,爆菇汁😋鵪鶉蛋就完全無味嘅🤣評分: 7/10 🙂💥蘋果鹽酥雞 $38容我好直接咁講句:「喂k_c巴辣雞粒嚟嘅?🤣」質地真係勁似!!🤣佢有幾粒大粒少少嘅肉質就滑啲,但其餘較細粒嘅真係一樣🤣最大分別係兩者嘅調味粉。k_c用紅色嘅辣粉,呢度就用好似台灣夜市啲炸雞扒嘅調味粉🙉佢話自己係蘋果鹽酥雞就伴碟咗幾塊蘋果片😲唔知係心理作用見佢有「蘋果」兩個字定乜都覺得啲雞有少少甜甜地🤔不過好耐無食m記k_c有啲掛住浸味,私心俾多0.5分啦😛評分: 7+0.5/10 😊💥冷泡桂花
💥招牌滷味王子麵(大腸、雞腎、杏鮑菇、鵪鶉蛋)$51
評分: 7/10 🙂
💥蘋果鹽酥雞 $38
評分: 7+0.5/10 😊
💥冷泡桂花烏龍 $18
普普通通,本身以為係甜但佢係無糖嘅🤔勝在呢度食物都幾重調味所以呢杯野用嚟解渴啱哂🤣加上店家幾有誠意,真係一樽咁俾你🙈(朋友個黑糖珍珠奶綠用杯上)大大樽算幾抵飲😆
評分: 7/10 🙂
(感謝睇到呢度嘅你❤)
美味度👅: 7/10 (未試過可以一試)
性價比💕: 8/10
環境🏠: 7/10