2023-03-27 741 views
其實每次經過呢間拉麵舖都想入去試,但每次都因為趕時間攪到未有機會,上星期做完針灸之後終於有時間幫襯😊石門站一出就會見到,所以正常好多人都會經過,外面望其實舖吾大,夜晚去食通常都要排隊,好彩我今次針灸完吾太晏,去到排左幾分鐘就入得,喺完全冇諗過食乜,冇上openrice睇評語介紹,膽粗粗叫左個特盛海老豚骨湯拉麵同埋餃子,因為第一次食呢間,所以麵質揀左適中,湯底揀左中味,心諗應該都安全呱😅拉麵黎到望落感覺好油,但賣相幾好,試左啖湯,個湯好濃,好重豬骨味,仲有啲鮮味,好足料嘅湯底,飲落反而吾覺油,好香好好飲🤤🤤麵系幼麵,好吸湯,但又吾會太淋,啱啱好😋😋😋豚肉叉燒,脂肪比例啱啱好,每塊吾太厚,又吾會薄到大風啲都吹走嗰隻,入口即溶,正😍😍😍麵裡面仲有2粒好似雲吞嘅野,不過放入口有陣酸味,其實我有諗過會吾會系變壞左😂仲有隻流心旦,因為我吾食所以吾知好吾好味,配菜仲有啲木耳,紫菜嗰啲,整體黎講碗麵系好好味,如果冇左嗰2粒野會仲好🤣🤣🤣小食叫左餃子,煎餃子好香口,但又吾會燶左,咬落去皮好薄,裡面嚿肉多汁,就咁食已經好正😋😋😋我食完個麵同餃子,但支茶仲未到,比我感覺如果我吾問,其實佢哋會吾會吾比我🤨裡面
我食完個麵同餃子,但支茶仲未到,比我感覺如果我吾問,其實佢哋會吾會吾比我🤨裡面枱又吾多,你話好忙又吾系,細心留意其實都會見到個客冇野飲,又或者落單後即時比支茶吾系正常做法咩🧐系唯獨呢方面可能要改善下,其它都感覺良好,野食又好☺️