經常聽身邊有人大讚 Red Chicken 好好食 , 而且經常大排長龍 , 似乎口碑真係唔錯 😌😌 我想食好耐㗎喇 ~~ 今日同友人終於早放工可以嚟試下 😏😏😏 !! 我哋平日 6:30 pm , 啱啱好趕得切喺人潮前到達 , 唔使等位 , 直接入咗 ! 呢間餐廳冇得 book 位 , 只可以 walk in , 所以放勸大家想嚟食一定要早啲 , 如果遲嘅話就真係要排隊等等啦 ~ 用餐時間係90分鐘 , 我哋一坐低就即刻落單 😁😁 !!半半炸雞 - 原味 + 秘製蒜香醬 ($168) (+$10 無骨)雞炸份量十足 , 炸皮夠脆 , 不過偏硬少少 , 原味炸雞就真係冇乜味 , 我鍾意配埋泡菜食 ~ 炸雞質素正常 , 我覺得其他韓式食店或者連鎖嘅韓式食店炸雞質素更加高 🙃 蒜香炸雞嘅蒜香汁冇乜特別 , 個人覺得如果真係要揀 , 原味比較好食五花腩配泡菜 ($148)成日聽人講呢個五花腩好好食 ! 份量多 😉 厚切 !! 果然真係好食 🤤🤤 豬腩肉冇奇怪嘅豬臭味 , 肉質軟腍 , 帶少少底味 , 好味好味 !! 配埋泡菜更加惹味 !! 呢個絕對值得食呀 !!!! 👍👍芝士蛋卷 都幾大份
五花腩配泡菜 ($148)
芝士蛋卷
都幾大份 , 可惜雖然佢用鐵板上 😑 但係 d 芝士好快就變凍變硬 , 睇嚟鐵板唔夠熱 , 只係裝飾 ~ 蛋卷偏硬 , 無咩蛋汁 , 比較乾身 , 麻麻地 , 成碟野芝士還芝士 , 蛋還蛋 , 兩者好似唔關事咁 , 唔係難食 , 只不過唔係一碟好味嘅芝士蛋卷 🙁🙁
蜜糖啤酒 ($73)
加咗蜜糖喺底 , 記住要搞一搞先飲 ~ 蜜糖嘅甜味可以中和啤酒嘅甘味 , 我第一次試 , 都唔錯 ~ 唔鍾意飲啤酒苦味嘅朋友可以試下呢個 ~ 又唔會係完全甜 , 甜中帶少少苦 , 唔錯 , 不過份量睇落比一般嘅啤酒少 ~

90 分鐘之後店員準時嚟叫我哋埋單 , 我哋食到非常飽 , 出到去只係 8 pm , 已經排咗 10 個人左右 😮 總括嚟講 , 我期待咗好耐嘅呢間紅雞餐廳冇我想像中咁驚艷 , 只係正正常常一間韓式餐廳 , 未必會再嚟 lu ~ 😅😅
$300 (Dinner)
  • 五花腩配泡菜