2018-07-11 71 views
放假經過哩間開左幾個月,走中國風既餐廳, 門面同外面既裝橫確係好吸睛。見到午餐set又唔係好貴,就入去一試啦最後選左麻辣香鍋-雞翼(Hkd 58+5)同酸菜魚-唔辣(Hkd 68)lunch set, 包左青瓜前菜,白飯同豆漿/酸梅湯。野食好快就黎到喇,麻辣香鍋有3隻雞翼,另有不少蔬菜 同昆布,雞翼十分野味,好香口,一件接一件咁食,如果有4隻就更好了,食肉獸表示唔夠飽。酸菜魚-唔辣,好有驚喜,鱸魚肉以 hkd68黎講, 份量都算好足,而且魚肉十分滑,重點係一啲都唔腥,魚湯夠酸夠味,有酸菜,茹同苟蒿做配料,我直情當左湯飯咁食不過因為碗飯份量太少(正常既一半份量),兩人食完只有6成飽,如果白飯份量變番正量份量就更好了杯酸梅湯好難飲,好似藥水味,飲左兩口就放棄左,建議選豆漿好啲