2019-02-11 117 views
台式茶飲店開到成行成市,每間都有自己既忠實粉絲,大排長龍。今日就同朋友仔試下佢極力推薦而我想試好耐既茶狼。入到店面就見👀到一身時尚又有個性既裝修,以狼🐺為主既牆身同裝飾,絕對係打卡📷好去處。而且有別於一般外帶式飲品店,放左幾張枱櫈俾客人休憩一下,仲有蛋糕🍰櫃提供輕食🥐同甜點。排隊買飲品既時候,店員話已經兩種飲品同幾種輕食售罄,最後揀左黑糖珠珠鮮奶碳焙烏龍茶同奶蓋烏龍茶。前者黑糖味唔夠濃郁❌,甜味係固定所以比較甜,叫左去冰都飲到涼涼地,幾岩我心意。烏龍鮮奶好夾再加上一層類似奶泡,感覺🐮奶味出哂黎。但形珠就一般,唔係煙韌個隻,比較軟身。試左一啖朋友個杯,奶蓋唔算好濃好咸,拌勻飲好過分開享受🙆🏻‍♂️。
黑糖珠珠鮮奶碳焙烏龍