2021-07-01 632 views
🔻#福岡甜王草莓蛋糕🍰 #雅 🔻(入面係北海道中沢忌廉 ➕🍓朱古力脆脆➕雜莓醬)-其實平時呢個口味唔係🙎‍♀️首選,不過呢個係好食嘅!海綿蛋糕既部份好鬆軟濕潤,一向唔太鍾意食咁多cream但佢啲cream好輕盈唔太甜,有淡淡嘅奶香!(最緊要呢樣)啖啖都會食到莓醬既酸酸甜甜同脆粒,🍓果粒都唔少,所以整體食落清爽,甜度剛好。🔸#熊本粟子焙茶蛋糕 #薰 🔸(入面係粟子+焙茶慕絲 ➕黑糖啫喱 ➕栗子忌廉 ➕三色蜜豆)-雖然有creamy既粟子mousse ,面頭又有大量加左忌廉既幼滑粟子蓉,但焙茶味冇被搶走,增多一份小清新。整體口感rich 但覺得甜左啲,始終粟子都係比較易飽膩,冇咁甜可以品嚐得多啲😹。🔅 2 款size都係15cm(w) x 5cm(h),大概夠4-8人食。💰$368
🔻#福岡甜王草莓蛋糕🍰 #雅 🔻
(入面係北海道中沢忌廉 ➕🍓朱古力脆脆➕雜莓醬)
-其實平時呢個口味唔係🙎‍♀️首選,不過呢個係好食嘅!

🔸#熊本粟子焙茶蛋糕 #薰 🔸

💰$368