2021-01-17
今次同朋友星期六嚟到呢間係海濱匯嘅餐廳雖然係假日,但係都冇諗過午市時間都坐滿人!入邊環境都坐得幾舒服,多數都係卡位款式都算幾多,無論係小食、丼飯、嘢飲定係甜品都有唔同款式揀🤤🤤仲要全部都係日本家庭式料理同朋友叫咗個北海道牛肉薯餅,因為無啦啦之前好想食可樂餅🤣🤣啱啱炸出嚟幾好食,同埋有香甜薯仔味雖然唔係好食到牛肉味,但係唔會太鹹,可惜凍咗少少🥲🥲我就叫咗個特色牛油果三文魚籽丼飯雖然望上去份量唔算話好多,但係都食唔晒🤣🤣三文魚真係好多,佢係有少少灸燒過算係半生熟嘅三文魚然後牛油果蓉就係中間,不過份量真係有啲多,所以好容易會食到好滯🤢佢嘅飯唔係普通嘅壽司飯,而係茶漬飯,好有日式獨特嘅酸甜味🤤佢係一個set,包埋麵豉湯同前菜架~至於朋友就叫咗個鰻魚飯,佢鰻魚都真係幾多,同埋食落去啖啖肉,推薦!朋友叫嘅蜜桃茶都好清甜💕而我就叫咗我好鍾意嘅焙茶Latte有好濃嘅焙茶味,唔會太苦亦唔會太甜不過真係好濃,飲完我夜晚都瞓唔着覺😂唯一可惜嘅就係好快凍🥲🥲🥲最後都叫咗個富士蘋果蛋糕,其實佢蛋糕有好多款,但係我哋見蘋果味嘅蛋糕唔係成日有,好獨特!佢真係有粒粒果肉喺蛋糕入邊,雖然份量唔算好多🤣整體蛋糕份量都還好
雖然係假日,但係都冇諗過午市時間都坐滿人!
入邊環境都坐得幾舒服,多數都係卡位
仲要全部都係日本家庭式料理
同朋友叫咗個北海道牛肉薯餅,因為無啦啦之前好想食可樂餅🤣🤣
啱啱炸出嚟幾好食,同埋有香甜薯仔味
雖然唔係好食到牛肉味,但係唔會太鹹,可惜凍咗少少🥲🥲
我就叫咗個特色牛油果三文魚籽丼飯
雖然望上去份量唔算話好多,但係都食唔晒🤣🤣
三文魚真係好多,佢係有少少灸燒過算係半生熟嘅三文魚
佢嘅飯唔係普通嘅壽司飯,而係茶漬飯,好有日式獨特嘅酸甜味🤤
佢係一個set,包埋麵豉湯同前菜架~
朋友叫嘅蜜桃茶都好清甜💕
而我就叫咗我好鍾意嘅焙茶Latte
有好濃嘅焙茶味,唔會太苦亦唔會太甜
不過真係好濃,飲完我夜晚都瞓唔着覺😂
唯一可惜嘅就係好快凍🥲🥲🥲
佢真係有粒粒果肉喺蛋糕入邊,雖然份量唔算好多🤣
整體蛋糕份量都還好,我哋兩個人share嚟食就啱啱好
中間嘅海綿食落去好鬆軟,帶陣陣清香既嘅蘋果味
食完都唔會覺得好滯🥰
——
Waiter服務態度都好好,環境都唔錯,係比較難搵同埋要行好耐🤣🤣
食物大致上都幾滿意,係比到驚喜嘅
不過都少貴,可能我哋都嗌得多嘢食😂😂
但係值得一試!