2022-07-29 147 views
今日去開科學園到做嘢,做完嘢就同朋友一齊去食飯,咁其實因為朋友幫咗我好多(所以我就揀咗呢一間餐廳,咁其實呢間餐廳自己喺科學園做嘢嗰時都想試,今次有機會試一試,入到去入面比我想像中更加寬敞,而且幾有意大利式嘅情懷, 而且入面有個小playground,都見到有啲小朋友喺嗰度玩耍 ,Anyway大家睇下我叫咗啲乜嘢:有機堅果及乾果意式田園沙律配牛油果: 呢個沙律我覺得酸酸味味,而且啲菜都幾新鮮,咁呢個餐前小食我都幾鍾意,可以清下腸胃。意式燒走地雞半隻配有機時令蔬菜及串茄: 咁呢個走地雞,我覺得個雞都幾滑,而且外面雞皮有啲鹽焗嘅感覺,對!就是似鹽焗雞,啲雞肉我覺得嫩滑及幾好食,而且佢個碟度啲配菜,我得都幾好食,尤其是D蕃茄仔,因為個蕃茄仔幾鮮甜所以我都幾鍾意食呢個走地雞。海鮮意大利麵(蕃茄汁):講起啲海鮮先, 啲海鮮其實我食落都幾爽口,同埋都算係幾新鮮, 最緊要係煮到啱啱好唔會過火、令到啲青口或者魷魚太"UN", 個意大利麵其實都幾好食, 因為佢落咗好有蕃茄味,所以食起上嚟個醬汁同埋啲料夾得都幾好。 而且我好鍾意食蕃茄汁、因為好有益。Homemade tiramisu classic :最後

Homemade tiramisu classic :最後呢個甜品我覺得比較特別,因為外型整得幾靚而且唔太甜,有別於一般嘅terimisu,因為出面餐廳以外食嘅tiramisu都會偏甜,不過呢一間就例外,可能呢一間餐廳嘅terimisu會比較正宗啲,雖然我都唔知咩叫正宗,但係鍾意食cake嘅朋友,呢個應該都唔錯。

最後飲埋杯 Coffee affogato ice cream & latte 就閃人,咁其實杯飲品我覺得都幾好飲,再加埋頭先食嗰個cake 感覺很好, 如果大家有空閒嘅時間,可以試下呢間科學園嘅餐廳,因為自己覺得啲嘢食都ok。