2022-06-09
呢間拉麵🍜店算係排隊長龍店,成日都見到好多人,特別係假期。店內細細,不過坐得都ok嘅。叫咗3樣嘢,總括而言,幾抵食但味道唔係特別好,唔係要特登嚟食果種😂。睇在咁抵食都可以一戰🍜算幾推介海老沾麵($85)🍜,算幾推介呢款,主要因為佢個湯加咗好多櫻花蝦🦐🦐🦐,好香濃好有鮮味,差唔多食每啖都有蝦,好足料。麵條揀咗較硬,幾有彈性同掛到湯汁。但叉燒同溏心蛋🥚一般般,叉燒有啲乾。朋友叫咗雪糕拉麵($98)🍦,試咗少少。淨係咁食個雪糕都幾好味,濃濃花生味🥜🥜🥜唔錯唔錯。本身嘅湯底叫咗少辣,辣辣哋,雪糕溶咗之後,個湯汁淨係得返甜甜嘅花生味。麵條溝花生味嘅湯汁都ok,不過唔算特別好味,朋友仲話食多幾啖已經有啲濟。仲有唐揚炸雞($32)🍗,份量好多,完全超出預期,好抵食。新鮮熱辣,外皮香脆,入面嘅雞肉好嫩滑多汁,正👍🏻💁🏻♀️服務唔錯,唔係話特別有禮,但唔知點解感覺好親切。🌟如果經過見到呢間拉麵舖又唔係好多人排隊,都可以一試。。我都想再試吓其它湯底。
💁🏻♀️服務唔錯,唔係話特別有禮,但唔知點解感覺好親切。