2023-05-01 49 views
朋友想食居酒屋,前兩日已經book咗呢間,好似話幾出名,於是黎試吓⋯同兩條女嚟,佢哋都係「細胃」組織,食少少就話飽,所以order得唔多:磯燒雞泡魚乾:唔特別鍾意食雞泡魚乾,係朋友嗌嘅,同其他居酒屋比較冇乜特別。厚燒牛舌心:利申我係牛舌控,但係呢個真心係好出色嘅,厚切得嚟燒得一啲都唔靭,勁香牛味,所以encore左。汁燒雞脾菇/蒜蓉牛油炒雜菜:冇特別。蟹肉燒飯團:燒到熱辣辣嘅飯團,加埋蟹肉,好食。法式鮮蟹肉虎蝦烤多士:唔好食,完全食唔到蟹肉,隻蝦唔似係虎蝦,配咗千島醬,完全唔係嗰樣嘢,失望。鹽燒鮮雞腎:最唔好食係佢,一大浸內臟味。鹽燒雞中翼/鹽燒雞軟骨 (二本入):我個friend話雞軟骨好食,我就覺得冇乜特別。燒盲曹:最好食係條魚,好大條,燒得啱啱好,完全唔乾身,啖啖肉,配泰式醬汁,好好食。燒蟶子:有啲令人失望,普遍都係細隻,同埋唔夠味。總結來講OK嘅,三個人大概$1300左右,以居酒屋嘅價位唔算貴,坐得都舒服唔會好迫,全晚full book冇得walk in。

汁燒雞脾菇/蒜蓉牛油炒雜菜:冇特別。

蟹肉燒飯團:燒到熱辣辣嘅飯團,加埋蟹肉,好食。

鹽燒鮮雞腎:最唔好食係佢,一大浸內臟味。

燒蟶子:有啲令人失望,普遍都係細隻,同埋唔夠味。

2023-04-28
$450 (Dinner)
  • 燒盲曹
  • 厚燒牛舌心