2011-11-26 7 views
一早訂左飛去睇原定尾場 - 何詩菇既舞台劇所以一路都諗緊同友人食咩見到呢個團購優惠係銅鑼灣咁岩友人又岩食所以就決定係呢到食其實之前食木槺布甸個陣黎過呢邊不過因為係同另一位友人同埋唔同路線行過黎再加上舞台劇演出既時間比較早所以就約左友人六點半等由於友人遲到,所以幾驚趕唔切去睇(舞台劇唔遲得架!!)快步行過去,發現舖頭除左幾個侍應外一個客仔都無難怪要做團購去吸引人黎啦(依家仲做緊第二輪團購優惠,有興趣大家去搵下啦)因為無人既關係,所以我地揀左近行人路既窗口位坐我同友人一早決定左食咩麵(本身有四個選擇:招牌蝦籽撈麵、紅油豬頸肉撈麵、薑蔥雞絲撈麵&沙嗲肥牛撈麵)雖然家住深水埔,有間食蝦籽麵既舖頭但係一直都未試過蝦籽撈麵,所以見到有呢個選擇既時候就毫不猶豫揀左呢個餃子原來有好多款架,友人揀左韭菜,我果個普通得濟,已經唔記得lu(無記性既人!)都等左好幾分鐘先至有野黎先黎既係飲品我既係凍奶茶,友人既係熱飲一貫茶餐廳既水準不過熱飲就比平時飲到既大杯啲跟住上枱既係我地既主菜就咁睇,其實份量係比較少特別係友人既紅油豬頸肉撈麵(注意:友人係未動筷架)再加上係寫呢篇食評既時候,去番團購個網睇番啲名一睇之下先
一早訂左飛去睇原定尾場 - 何詩菇既舞台劇

其實之前食木槺布甸個陣黎過呢邊
不過因為係同另一位友人同埋唔同路線行過黎
再加上舞台劇演出既時間比較早
所以就約左友人六點半等
由於友人遲到,所以幾驚趕唔切去睇(舞台劇唔遲得架!!)

快步行過去,發現舖頭除左幾個侍應
一個客仔都無

因為無人既關係,所以我地揀左近行人路既窗口位坐
雖然家住深水埔,有間食蝦籽麵既舖頭

都等左好幾分鐘先至有野黎
先黎既係飲品
我既係凍奶茶,友人既係熱飲
一貫茶餐廳既水準
不過熱飲就比平時飲到既大杯啲

跟住上枱既係我地既主菜
我既蝦籽撈麵
友人既紅油豬頸肉撈麵
就咁睇,其實份量係比較少
特別係友人既紅油豬頸肉撈麵
(注意:友人係未動筷架)
再加上係寫呢篇食評既時候,去番團購個網睇番啲名
一睇之下先發覺真係差天共地

不過我個蝦籽撈麵既蝦籽真係足料,夠遮蓋哂啲麵
都幾好味既

食左一舊友人俾既豬頸肉,還可以啦!

又係食到半路中,個餃子黎啦
友人話佢個韭菜餃勁大陣味
我果個餃就不值一提啦(連食左咩都唔記得,你就知有幾普通啦)

快快手食哂啲野就去睇SHOW啦
我叫既餃子
Other Info. : 到睇完個SHOW都已經係夜晚十一點半左右既時間 友人呢個時候都仲話個口既韭菜味仍然係到 若然並非極之喜愛韭菜既朋友 都係唔好叫呢個啦!
2011-10-16
$20 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy