2021-06-12 1345 views
祖祖介紹有一定保證自己平時都有食素,但另一半只係陪太子讀書😑第一次去試嗰日係星期六,我哋無訂枱,好彩我哋6點到,趁未客滿就比張二人枱我哋。睇過餐牌,當然叫祖祖推介過嘅流沙餃同咕嚕肉啦另一半揀涼瓜炒蛋甜品一定要紅荳糕真係不得了!首先流沙餃已好有驚喜,我好少食咕嚕肉嘅菠蘿但都清碟我怕苦少食涼瓜但居然都令我唔停口食紅荳糕時以為食緊紅荳雪糕另一半居然話呢間齋店可以再黎,試埋佢其他餸好滿足尋日初一另一半話不如再去麗姐度食齋,當然好啦今次試雙拼餃,煎蓮藕餅,麻婆豆腐,肉碎四季豆,同最想試埋芝麻糕雙拼餃其中一款係梅菜餃,好香,但我哋都係比較鍾意流沙餃煎蓮藕餅對我太熱氣啦(係另一半點,佢食大半)四季豆同出面飯店食無分別,唔講唔知係素肉跟住上麻婆豆腐好香麻辣味啊!佢係少辣,初食有辣味,但食多幾啖就「麻」了最後係甜點芝麻糕同紅荳糕,芝麻糕好有咬口紅荳糕依然係好似紅荳雪糕咁呀另一半話要繼續黎試其他菜
祖祖介紹有一定保證
另一半揀涼瓜炒蛋
甜品一定要紅荳糕
我怕苦少食涼瓜但居然都令我唔停口
食紅荳糕時以為食緊紅荳雪糕
另一半居然話呢間齋店可以再黎,試埋佢其他餸
好滿足

尋日初一另一半話不如再去麗姐度食齋,當然好啦
雙拼餃其中一款係梅菜餃,好香,但我哋都係比較鍾意流沙餃
跟住上麻婆豆腐
好香麻辣味啊!佢係少辣,初食有辣味,但食多幾啖就「麻」了
最後係甜點芝麻糕同紅荳糕,芝麻糕好有咬口
紅荳糕依然係好似紅荳雪糕咁呀

另一半話要繼續黎試其他菜