放假去荃灣行𝘿𝙤𝙣𝙠𝙞,發現呢間主打藥膳米線既台式餐廳做埋任食火鍋😯,感覺上好似無咁熱氣,就試試佢(´▽`)ノ♪-𝟗𝟎 𝙈𝙞𝙣𝙨 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝙂𝙧𝙖𝙣𝙙𝙚牛肩胛肉套餐 $𝟐𝟎𝟑 -湯底揀咗藥膳麻辣鍋🌶同桃膠藥膳鍋。麻辣湯底好有趣,辣得黎又有少少藥膳甜味中和返🤪。桃膠湯底配料有核膠、桂圓、紅棗同蟲草花🌼,好香藥膳味,而且成個感覺好滋潤🥰。-本身對任食既肉類無乜期望😬,但呢道又幾有驚喜!牛肩胛色水靚🥓,肉質軟嫩牛味濃;豚肉脂肪分布平均🐖,肉質爽彈,唔會鞋颯颯,比我想像中好食好多💜!-話明台式火鍋🍲~所以都有唔少特色嘅台式配料,有米血糕、甜不辣🍢、花枝丸、福戍貢丸、墨汁香腸同新竹米粉🍜。麻辣米血糕煙韌軟糯😋,甜不辣既甜味配藥膳湯底好夾!-比較特別既配料仲有沙茶牛肉、雞髀肉、魚柳、同羽衣甘藍🥬,不過最好食我覺得係潮汕牛丸🥳!牛丸爽彈多汁,入面仲有蒜粒!好惹味❤️!-野飲有十幾款,主要都係放題會見到既款式,反而最想講既係雪糕🤩!呢道既任食雪糕一啲都唔𝙃𝙚𝙖,除左有𝙈𝙤̀𝙫𝙚𝙣𝙥𝙞𝙘𝙠同幾款雀巢雪條之外,仲有好𝙃𝙞𝙩既煉奶同花生醬雪條🤤✨,好抵食!